Co přinesl rok 2011


  • Po těžké pětileté dřině jsem získal tři písmenka před jméno. Úspěšně jsem obhájil svoji diplomovou práci a zakončil magisterské studium na FIT VUT v Brně. Promoci jsem oslavil s rodinou u Černého medvěda.

  • Získal jsem několik ocenění za svoji diplomku na téma Rozšířená realita pro platformu Android. Vyhrál jsem 1. místo na studentské konferenci EEICT 2011 v kategorii posterové sekce. Dále jsem získal 3. místo odborné poroty a 5. místo při hlasování veřejnosti na soutěži MediaContest Multimedia Demo 2011. Svoji práci jsem také prezentoval na konferenci Openmobility.

  • Byl jsem přijat na doktorské studium. Vybral jsem si disertační téma Uživatelská rozhraní se zaměřením na 3D. Vyzkoušel jsem si, jaké to je vést bakalářskou práci, vést semestrální projekt řeckého studenta, hlídat na půlsemestrální zkoušce, nebo přednášet cvika z Assembleru.

  • Opět jsme se s Jančou stěhovali. Z privátu u výstaviště jsme se přesunuli opodál a snad už na delší dobu. Dostali jsme taky pračku, takže už nebudu muset vozit hadry domů na vyprání :D

  • Navštívil jsem Google Developer Day 2011 - velmi zajímavé přednášky nejen o Androidu a luxusní pohoštění. Dále jsem navštívil Game Developers Session 2011 - poutavé přednášky o vývoji her. Zúčastnil jsem se několika setkání u Pyva, jež organizuje Honza Javorek.

  • Nabral jsem mnoho nových zkušeností ve vývoji mobilních aplikací pro Android. Vyvinul jsem Slevolapku (agregátor slev), Caramelle Augmented Reality (prohlížeč rozšířené reality), Ski Map (lyžařský průvodce, ve spolupráci s Honzou Liškou), GTD (úkolníček napojený na IS Evidio, pro firmu Avito s.r.o), Kenvelo (katalog oblečení, pro firmu Avito s.r.o).

  • Pořídil jsem si nové domény. Jedna z nich je petrnohejl.cz, na které budu mít v budoucnu vlastní "business" prezentaci. Taky jsme se přestěhovali z amerického Hostmonster hostingu zpět do ČR na vlastní VPS.

  • Pořídil jsem si nový penobook, penodisk a dostal jsem (zapůjčen) svůj první tablet.

  • Postavil jsem vesmírnou loď Enterprise.

  • Byli jsme s Jančou na báječné dovolené v Krkonoších a pokořili jsme Sněžku. Vyrazili jsme na výlet do Bratislavy, kde jsem byl prvně. Účasnil jsem se společně s peno clanem lyžovačky v Koutech nad Desnou, s Lázeňákem. Tradičně již potřetí jsme spluli Vltavu, tentokrát na raftech. V největších hicech jsme vyrazili na jednodenní tůru po Pálavských kopcích. Taky jsme byli na výletě v Mariánském údolí, kde jsme se rozloučili s naší kámoškou Mendy. Na podzim jsme vyrazili do Valtic na burčákové slavnosti a cimbál. Janča našla moji vlastní kešku na Makové, když jsme byli na dovolené v Příbrami. Uzřel jsem Květnou zahradu na prázdninách v Kroměříži. Navštívil jsem s rodinou pražskou ZOO.

  • Hudební kultura byla velmi slabá. Navštívili jsme jen jeden koncert - Joe Bar Blues Street Band, ale bylo to super.

  • Taneční kultura byla lepší. Zúčastnili jsme se plesu SU FIT na Semilasse a dechovky v Dělnickém domě, kde tentokrát nebyl Mýdlový děda. Zato jsme našli nového kámoše - leteckého inženýra, který nás pochválil za účast a koupil nám brambůrky.

  • Účastnil jsem se několika oslav, megapárty a akcí různého druhu: PenoFercoBration, Žánkovy narozky na Palačáku, Rychlá rota slaví narozky, Džem session, Sushi párty, Gurmánský večer v Taji, kolaudačka u Bakiho, Hororový Silvestr, promoce bratrance Jana Sebastiana.

  • S klukama ze školy jsme se přihlásili do šifrovací hry Tmou. Kvalifikací jsme prošli na divokou kartu a hru jsme skončili na 5. stage z 16ti, což je myslím úspěch. Ale možná jsme neměli tolik pít.

  • Navštívil jsem interaktivní výstavu Poznávej se, jež organizoval IQ park Liberec. Dále jsem byl na výstavě o Četnických humoreskách. Navštívil jsem festival cestovatelských filmů Go Kamera a festival Cyklocestování, kde měli úžasnou přednášku manželé Hervéovi, kteří objeli celou zeměkouli na kole.

  • S Jančou jsme se naučili zacházet s FIMEM a vyrobili jsme Androidí náušnice. Poslali jsme je do soutěže na Svět Androida a umístili se na 7. místě. Úkolem bylo ztvárnit originálním způsobem "Androida". Vyhráli jsme kapacitní stylus.