Rok 2013


Pravidelně každý rok píšu takové stručné shrnutí událostí za minulý rok - co zajímavého se stalo v mém životě. Vždycky si projdu fotky, kalendář, sociální sítě atd. a snažím se sepsat to nejdůležitější. Až budu jednou v důchodu a budu se válet na pláži někde v Karibiku, budu si číst tyhle zápisky na Jestřáblogu a nostalgicky vzpomínat na mládí.

  • V lednu 2013 jsem si nechal zkrátit dready, protože už byly moc těžké. Nejdelší kousek měl cca 80 cm. Bylo to moje první stříhání vlasů po pěti a půl letech. Dready mám od listopadu 2008 a celkem jich je 34.

  • Začal jsem pít kafe víc než kdy předtím. V práci jsme dostali nový kávovar, což mě inspirovalo pořídit si taky jeden domů. Koupil jsem si Dolce Gusto Piccolo a nyní jsem na kafi skoro závislej.

  • Přihlásil jsem se do kurzu bubnování na djembe. Hodně mě to baví a je to perfektní odreagovačka od všech starostí. Účí nás Jirka Bouda (denbaya.cz). Z kurzu máme i videozáznam pro domací cvičení. Jinak djembe mám už od listopadu 2010, ale až v říjnu 2013 jsem na něj začal pravidelně hrát - díky kurzu.

  • Začal jsem pravidelně cvičit jógu. Musím se taky trochu hýbat! Utvořili jsme s několika kamarády jogínskou skupinu. Mým učitelem-jogínem je kamarád Péťa. Začínali jsme cvičit někdy na jaře doma, v létě jsme byli venku a na podzim jsme se přesunuli do tělocvičny na kolejích na Kraví hoře.

  • Zkonstruoval jsem fontánu. Inspirovali mě rodičové, kteří si fontánu koupili na zahradu. Ještě bych chtěl vyrobit jednu venkovní na terasu.

  • Začal jsem pomocí Facebookové skupiny organizovat jednou za čas společné obědy s kamarády, abych nemusel furt obědvat sám. Také jsem začal chodit pracovat/coworkovat ven do kaváren a čajoven. Oblíbil jsem si Kafec.

  • Vyhráli jsme s Jančou pobyt v Českém Krumlově ve foto-soutěži na portálu Kudy z Nudy.

  • Pořídili jsme si nový nábytek do obýváku. Jeli jsme ho objednávat až do Trenčína. Jedná se o slovenského výrobce Meuble. Firmu jsme objevili už loni na výstavě Mobitex. S nábytkem jsme spokojení. Dokonce nám vyrobili i pracovní stůl na zakázku a atypický konferák. K jídelnímu stolu jsme si také pořídili židle z Kika.

  • Zhlédnul jsem řadu seriálů: HIMYM, Pobřežní lýtka, Game of Thrones, Misfits, Walking Dead, Dexter. Často sleduju seriály po cestě do Prahy. S Jančou jsme začali koukat na Bondovky od prvního dílu.

  • Konečně jsem měl možnost vyzkoušet nové lyže. Užil jsem je pořádně, protože jsem byl hned na 3 lyžovačkách: na Monínci s Jančou, Káťou, tátou & školou; na Jasné v Tatrách s brněnskou partou; s rodinou na Sella Rondě v Alpách, kde jsem byl lyžovat prvně.

  • S Jančou jsme byli na dovolené v Londýně. Poprvé v životě jsem letěl letadlem. Na podzim jsme navštívili Rakousko - Lunz am See, Ötscher, Mariazel, Hochkar, Wasserloch Klamm Palfau, Melk a Vídeň.

  • Navštívil jsem řadu kulturních i nekulturních akcí: promítání filmu Chodíval Matúšek, koncert Combo Reného Šindelky, Ples MČ Žabovřesky, JazzFest Brno, film Šmejdi, Filmový festival FI MUNI, Muzejní noc, Ignis Brunensis, sběr jahod, Kamenka Open festival, promítání fotek Trabantem Jižní Amerikou, výlet na Babí lom, Letní filmová škola v Uherském Hradišti + výlet na Velehrad a Buchlov, výlet na Orlík, výlet do Mikulova, výlet na Hády, Festival On the Road v Lázních Bohdaneč, Nakoleon, burčákový pochod v Mutěnicích, Královopolka na Semilasse, geocachingový lov Substance, výlet na Holednou, kvalifikace Tmou, koncert Tubabu, výstava betlémů a Moravská vesnička u Kapucínů.

  • Zúčastnil jsem se několika legendárních párty: L'Colaudación da Plevíneux, kolaudačka u Míši na Provazníkové, Jarní interaktivní piknik na Kraví hoře, párty v Pubu, Fondue párty, promoce bratranců Ládi a Honzy, Vánoční besídka u Milíčů, Vánoční večírek uLikeIT, Silvestr na Provazníkové.

  • Navštívil jsem také nějaké IT konference a setkání: sraz mobilních vývojářů BrMo, Pythoní sraz PyVo, startupovou akci Starcube Show, Google festival DevFest a přehlídku mobilních aplikací AppParade. Jedenáctou AppParade vyhrála aplikace Qool Mini, kterou jsem vyvíjel.

  • Slevolapka se objevila ve výlohách Vodafone. Na jaře pak náš Slevolapkový tým uspořádal víkendový hackaton, kde jsme vylepšovali naše aplikace.

  • Vyrobil jsem několik nových Android aplikací: PMK (diagnostika zdravotních problémů), Alimpex (komplexní objednávkový systém), Qool (kulturní přehled do kapsy), United Islands (hudební festival v Praze), Everpix (nahrávání a správa fotek v cloudu), Spoiler Shield (skrývání spoilerů na sociálních sítích).

  • Napsal jsem Android cheatsheet for graphic designers. Je to takový "tahák" pro grafiky a designéry, kteří navrhují Android aplikace. Tento dokument rychle získal na popularitě a během prvního týdne jej zhlédlo skoro 70000 unikátních návštěvníků. Dokonce o něm psal i Smashing Magazine a dostal jsem pull request od Jake Whartona. Tahák je open source.

  • Vytvořil jsem si nový web na nové doméně.

  • Dostal jsem nový telefon Nexus 5 - můj čtvrtý Androidí telefon a sedmý telefon celkově. Za život jsem vystřídal: Philips Fisio 311 (2003), Ericsson T39m (2006), HP iPAQ 614c (2008), HTC Desire (2010), Nexus S (2012), Galaxy Nexus (2012), Nexus 5 (2013).

  • Vyzkoušel jsem si práci v kanceláři (Techeng Šumavská). Sdílel jsem kancelář s několika známými. Kolektiv byl fajn, ale práce v kanceláři mi úplně nevyhovovala, takže jsem se zase rychle vrátil k home-office.